Öğretmenler Orkestra Çalışmasında Okullarda Dersler Boş Geçiyor!

Öğretmenler Orkestra Çalışmasında Okullarda Dersler Boş Geçiyor!
Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 61 Okuldaki değişik branşlardan öğretmeni Maarif Orkestrası adı altında hafta içi ders saatlerinde 2 gün boyunca görevlendirdi. Okullarda öğrencilerin dersleri ise boş geçiyor.

Öğrencileri düşünen yok!

Değerli okurlarım,

9 Eylül 2024 pazartesi günü başlayan 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 20 Haziran 2025 Cuma günü sona erecek.

Öğrenciler, öğretmenler ve velileri okulların kapanacağı günü heyecanla bekliyor.

15 Haziran’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS), 21-22 Haziran’da Temel Yeterlilik (TYT) ve Alan Yeterlilik (AYT) Testleri sınavlarına girecek öğrenciler hayallerindeki okulları kazanabilmek için çalışıyor.

Öğretmenleri ise öğrencilerinin başarıları için meslektaşları ile kıyasıya yarışıyor.

Anlayacağınız, sınava girecek öğrenciler de öğretmenler de yarışta son düzlüğe girdikleri bugünlerde her günlerini öğretmenleriyle değerlendiriyor.

Boşa geçen zamanın geri gelmeyeceğinin, son pişmanlığın fayda etmeyeceğinin bilinciyle hareket ediyorlar.

Sınavlara girecek tüm öğrencilere ve öğretmenlerine başarılar diliyorum.

MAARİF ORKESTRASI

Değerli okurlarım,

Bakan Yusuf Tekin, geçen sene “ Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini”tanıtırken değişim konusunda en hızlı davranması gereken bakanlıklardan birinin Milli Eğitim olduğunu söylemişti.

Bu kapsamda illerde “Maarif Orkestrası ve Maarif Halk Dansları Topluluğu” etkinlikleri düzenlenmesi için genelge yayınladı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Bursa, Sakarya, Balıkesir, Gaziantep’in de aralarında olduğu birçok ilde 2024 yılında çalışmalara başlandı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitim Vizyonunu yansıtan, sanatın eğitimdeki dönüştürücü gücünü ön plana çıkartan “Maarif Orkestrası ve Maarif Halk Dansları Topluluğu” bazı illerde verilen konserler büyük beğeni aldı.

Eğitim ve sanatın bir arada ilerleyebileceğini gösteren “Maarif Orkestrası ve Maarif Halk Danslarının” ulusal ve uluslararası platformlarda da düzenlenmesi hedefleniyor.

KOCAELİ ÇOK GEÇ KALDI

Değerli okurlarım,

Yukarıda da yazdığım gibi “Maarif Orkestrası ve Maarif Halk Dansları Topluluğu” etkinliğin çalışmalarını olumlu ama Kocaeli’ndeki zamanlamasını yanlış buluyorum.

Kocaeli Milli Eğitim Bakanlığının aylar önce duyurduğu “Maarif Orkestrası ve Maarif Halk Dansları Topluluğu” çalışmalarının Kocaeli’nde 8 Nisan’da başlayıp 12 Haziran’a kadar devam etmesine itirazım var.

35’i müzik olmak üzere 61 değişik branş öğretmeninin öğrencilerin sınav haftasına girdiği bugünlerde haftanın 2 günü izinli sayılmalarını okullarda başarıyı ve disiplini etkileyeceğini düşünüyorum.

Okullarda 10 hafta iki günde olsa derslerin boş geçmesi LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilerin yanı sıra yöneticileri ve nöbetçi öğrencileri de olumsuz etkileyecektir.

“Maarif Orkestrası ve Maarif Halk Dansları Topluluğu” çalışmalarının diğer birçok il gibi önceki aylarda başlayabilirdi.

Ya da çalışmalara katılan öğretmenler hafta sonu iki gün dersleri aksatmadan çalışmaları yürütebilirdi.

10 Nisan itibariyle 61 öğretmen (1 yönetmen, 20 şan ve 40 enstrüman) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halkevi Gençlik Merkezi B Blok sınıflarında 11.00-13.00 eğitim, 13.00-15.00 arası ana sahnede prova yapacaklar.

Okullarda öğrenci ve öğretmenlerin en yoğun olduğu bir dönemde öğrencileri düşünmek yerine “Maarif Orkestrası” kuran milli eğitimi yönetenlerine Bakanı Yusuf Tekin teşekkür etmezse ayıp etmiş olur!

Kaynak: Galip ATAMAN / Bizim Yaka

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum