
Okul öncesi öğretmenlerine teneffüs tazminatı olarak kaç TL ek ders ödemesi yapılacak?
Toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde önemli gündem maddelerinden biri de okul öncesi öğretmenlerinin yaşamış oldukları sorunlardı.
Bilindiği üzere ülkemizde ana sınıflarında ve anaokullarında okul öncesi öğretmenleri günlük 6 etkinlik saati boyunca mola vermeden çalışıyor.

Haftalık bir ek ders saati fazladan ödeme yapılacak
Onun yanında okul öncesi öğretmenlerine herhangi bir biçimde ek ödeme yapılmıyordu. Toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde okul öncesi öğretmenlerine haftalık 1 saat fazladan ek ders ödenmesine karar verilmişti.
Uygulama 2026 yılının Ocak ayından itibaren yürürlüğe girecek
Bu uygulama 2026 yılının Ocak ayından itibaren yürürlüğe konulacak. Buna göre 4 haftalık bir ay üzerinden okul öncesi öğretmenlerine toplamda 4 saat fazladan ek ders ödemesi yapılacak.
Ödemeler Ocak zammı ile beraber hesaplanıp yatırılacak
Saati 163 TL’den ödenen ek ders ücretine tahmini olarak%18,7 oranında uygulanacak olan memur maaş zammı kadar zam yapılacak. Bu durumda ek ders ücretinin saati 193,4 TL’ye yükselecek.
Maddi karşılığı kaç TL olacak?
Aylık 4 saat fazladan ek ders ödemesinin maddi karşılığı ise bu hesaba göre 773 TL olacak. Bu kapsamda hesaplanacak olan ek ders ödemeleri öğretmenlerin hesaplarına Şubat ayının ilk haftasında aktarılacak.
MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI
MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler
➜ Gelişmelerden anında haberdar olun
➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin