Sürpriz Gelişme: Kabineye Yeni Bakanlık Geliyor mu?

Sürpriz Gelişme: Kabineye Yeni Bakanlık Geliyor mu?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde beklenen değişiklikle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kabine'ye yeni bir koltuk geliyor

Afet Bakanlığı Kurulması İçin Çalışmalar Başlatıldı

Türkiye'nin deprem, sel ve orman yangınları gibi afetlerle mücadelesi yeni bir boyut kazanıyor. Bu kapsamda, belediyelere bağlı itfaiyeler de dâhil olmak üzere, afetle ilgili tüm kamu kurumlarını tek bir çatı altında toplayacak Afet Bakanlığı'nın kurulması için çalışmalar başladı.

Yeniden Düzenleme

Afet Bakanlığı'nın kurulmasıyla, afet risklerini belirleme, değerlendirme ve azaltma faaliyetleri tek bir çatı altında toplanacak. Afet anında ve sonrasında yürütülen müdahale çalışmalarının etkinliğini artırmak amacıyla, ilgili tüm kurumların yetki ve sorumlulukları uzmanlık alanlarına göre yeniden düzenlenecek.

Afet Bakanlığı'nın görevleri arasında, afetlere dayanıklı yapılaşma mevzuatını güncellemek ve yeni yapılacak tüm altyapı ve üstyapı projelerinde çoklu afet tehlikelerini göz önünde bulundurmak yer alıyor.

Çalışma Alanları

Bakanlık , iklim değişikliğinin yol açtığı afet tehlikelerine karşı kamu kurumlarını bilinçlendirmek amacıyla bölgesel düzeyde farklılaştırılmış kılavuzlar hazırlayacak.

Afet anında iletişimin kesintisiz sürdürülmesi için 81 ilde sayısal telsiz altyapısı kurulumu tamamlanacak.

Kuraklığa bağlı artan yangın riski, yangınlara müdahaledeki gecikmeler, yanlış uygulamalar, itfaiyelerin personel ve eğitim eksiklikleri ile araç/finansman yetersizlikleri gibi sorunlar nedeniyle, bu alanın kamu eliyle acilen yeniden yapılandırılmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.