Ülkelerde Verilen Eğitimlerin Genel Amaçları
Eğitim davranışta sürekli, kasıtlı, kalıcı ve anlamlı davranış değişikliği olarak tanımlanıyor. İnsanların hayatta kalma becerilerini geliştirirken, kişisel gelişim ve toplumsal hayata adaptasyon sürecini de olumlu yönde etkiliyor. İnsanlık tarihi kadar eski olan eğitim, devletler tarafından sistemli ve planlı şekilde belli bir amaca yönelik olarak veriliyor. Değişen yaşam koşullarıyla birlikte eğitimde değişimden payını alıyor. Her ülke kendi kültür, vizyon, toplumsal amaçları doğrultusunda eğitimini şekillendiriyor. Ülkelerde verilen eğitimlerin genel amaçları haberimizde…
Almanya
Herkese eşit haklar sağlayarak, kişinin ilgi ve yeteneklerini teşvik etmek ve geliştirme talebine cevap verecek, kişisel, mesleki ve sosyal yaşantısını biçimlendirmesini sağlamak.
A.B.D.
Öğrencilerin Entelektüel gelişmelerini sağlayarak mevcut potansiyellerini geliştirmek; mesleki beceriler kazandırmak ve Amerikan demokrasisini içselleştirmiş etkin vatandaşlar yetiştirmek.
Fransa
Öğrencilere bilişsel ve devinimsel gelişimi sağlayacak bilgiler vererek onların bulundukları ortama uyumu kolaylaştırmak; diğer insanların fikirlerine saygı duymayı öğretmek, Ülkenin değerlerini korumak ve değişen dünyaya hazırlamak.
İngiltere
Her çocuğun yeteneği ve ilgisine uygun eğitim almasını sağlamak.
Türkiye
Atatürk ilkelerine bağlı; Türk milletinin değerlerini koruyup geliştiren, insan haklarına saygılı, demokratik ve laik yurttaşlar yetiştirmek; hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşün sahip, topluma karşı sorumluluk sahibi, yapıcı ve yaratıcı bireyler yetiştirmek;
Türk milletini çağdaş dünyanın seçkin bir ortağı yapmak.
(KAYNAK: 2021; 19 (1); Beşerî Bilimler Sayısı | Sayfa 32)
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.