Üniversite tercihlerinde doğru karar vermek çok önemli!

Üniversite tercihlerinde doğru karar vermek çok önemli!
YKS sınav heyecanının tamamlanmasının ardından üniversite hayali kuran öğrenci adayları tercih yapmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Peki bu süreçte doğru kararı vermek için neler gerekli? işte uzmanların görüşleri...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklandığı kısa süre içerisinde adaylar dikkatli bir araştırmaya girdi. Şimdi sıra tercih yapma aşamasında. Peki bu süreçte öğrenciler nelere dikkat etmeli?

Açılan kontenjan 1 milyon 58 bin 345 kişi

2 milyon 819 bin 362 kişi TYT'ye girerken 1 milyon 776 bin 496 kişi de AYT'ye girdi. YDT'ye giren kişi sayısı ise 171 bin 90 olarak belirlendi. 2 Ağustos'a kadar sürecek olan tercih işlemleri bugün başladı. Devlet ve vakıf üniversitelerinde açıklanan kontenjan sayısı 1 milyon 58 bin 345 olarak netleşti.

Uzman desteği şart!

Öğrencilerin tercih sürecinde öncelikli olarak dikkate alması gereken şeyin başarı sıralaması olduğunu söyleyen diyen Beykoz Üniversitesi Genel Sekreteri Serpil Süer öğrencilere birtakım tavsiyelerde bulundu.

'Sıralama yaparken öncelik başarı sıralaması olmalı diyen Serpil Süer daha sonrasında ise adayların istedikleri bölümleri belirleyip değerlendirme yapmaları gerektiğini söyledi.

''Tercih listesi için uzmanlardan destek alınmalı''

Serpil Süer bu süreçte adayların üniversitelerde düzenlenen ''Tercih ve Tanıtım Günleri'' programlarına katılmalarını tavsiye etti.

“Üniversite adayları, ilgi ve yeteneklerini ön plana almalı ve tercih etmeyi düşündükleri bölümlerle ilgili meslekleri araştırmalı. Aynı zamanda yaşadığımız çağın yetkinlik çağı olduğunu unutmamalı. Bu sebeple öğrenciler hangi bölümü tercih ederlerse etsinler yetkinliklerin geliştirilmesi son derece önemli'' diyerek üniversitelerin araştırılması konusunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.