2025-2026 Eğitim Yılında Bu Öğretmenler Göreve Çağrılmayacak!

2025-2026 Eğitim Yılında Bu Öğretmenler Göreve Çağrılmayacak!
Mazeret Atamalarında İl Emri Uygulaması, Ücretli Öğretmenlerin İşsiz Kalmasına Neden Olacak. İşte Detaylar...

Millî Eğitim Bakanlığının il emri ve ilçe emri uygulamasını yeniden başlatması durumunda, kadrolu öğretmenler branşları dışında farklı alanlarda görevlendirilebilir. Geride kalan eğitim yılında sayısı 80 binin üzerinde olan ücretli öğretmenler yapılan uygulamadan etkilenecek.

Ücretli Öğretmenler Etkilenecek

Bu uygulamanın hayata geçmesi halinde en çok ihtiyaç duyulan özel eğitim alanına, il emri veya ilçe emri ile atanan öğretmenlerin görevlendirilmesi beklenmektedir. Bu durum, hâlihazırda bu pozisyonlarda çalışan ücretli öğretmenleri doğrudan etkileyecektir.

En Fazla Etkilenecek Branş Belli Oldu

Özel eğitimde görev yapan çok sayıda ücretli öğretmen, kadrolu atamaların ardından farklı alanlara yönlendirilebilir veya öğretmen ihtiyacının olmaması durumunda görevleri son bulabilir.

Geçtiğimiz yıl da benzer bir durum yaşanmış, il emri ve ilçe emri uygulaması nedeniyle çok sayıda ücretli öğretmenin görevi sonlandırılmıştı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum