MEB, yüksek lisans ve doktora yapan o öğretmenlere artırımlı ek ders ücreti ödemeyecek

MEB, yüksek lisans ve doktora yapan o öğretmenlere artırımlı ek ders ücreti ödemeyecek
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren okullarda görev yapmakta olan öğretmenlerin hangileri yüksek lisans ve doktora yapmalarına rağmen artırımlı ek ders ücreti alamayacak.

MEB'den yüksek lisans yapan öğretmenlere ödenecek ek ders ücretleri için görüş yazısı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin yüksek lisans ve doktora yapmaları halinde fiilen girmiş oldukları derslere dair alacakları ek ders ücretleri artırımlı olarak ödenir.

Yüksek lisans yapan öğretmenlere % 7 oranında, doktora yapılan öğretmenlere ise %20 oranında artırımlı ekler ücreti verilir. Ancak söz konusu ek ders ücretleri fiilen girilen dersler karşılığında verildiği için okul müdürlerine, müdür yardımcılarına, okul rehber öğretmenlerine, bilişim teknolojileri rehber öğretmen, özel bürolarda çalışan öğretmenlere ödenmez.

Fiilen derse girilmeden alınan ücretlere
artırım uygulanmaz

Konu ile ilgili olarak açılan davalar sebebiyle yukarıdaki kadrolarda görev yapmakta olan öğretmenler artırımlı ek ders ücretlerine kavuştular. Ancak bahsi geçen karar sadece davayı açan öğretmenler için geçerli olacaktır.

Söz konusu ücretlerden yararlanmak isteyen yukarıdaki kadrolarda görev yapan öğretmenlerin ayrıca dava açmaları gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan görüş yazısı aşağıdadır.

gorus-yazisi-meb.png

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum