Trend

Özür Grubu Atamalarında Öğretmenler İl Emrine ve İlçe Emrine Atanabilecek Mi?

Ocak ayında gerçekleştirilecek olan özür grubu atamalarında öğretmenler il emri ve ilçe emri uygulamasına tabi olacak mı?

Ocak ayında Özür Grubu atamaları kapsamında il emri ve ilçe emri uygulamasına gidilecek mi?

Her yıl iki defa düzenlenen Özür Grubu atamalarının ilki Ocak ayında gerçekleştirilecektir. Özür grubu olarak adlandırılan yer değişikliği işi işlemleri neticesinde istedikleri il ve ilçede kendilerine kadro açılmayan öğretmenlerin yaşadıkları mağduriyetler bilinmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu mağduriyetleri gidermek adına yaz döneminde gerçekleştirilen Özür Grubu atamaları kapsamında başvuruda bulunan tüm öğretmenlerin atamalarının gerçekleştirilmesi için gereken talimatı vermişti.

Bu kapsamda öğretmenler il emri ve ilçe emri atamalarına tabi tutulmuş ve çok sayıda öğretmenin mağduriyeti giderilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı henüz Özür Grubu atamaları ile ilgili gerekli olan kılavuzu yayınlamadı

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıllara baktığımız zaman bu yıl Özür Grubu atamaları için gerekli olan kılavuzun yayın tarihini geciktirdi. Ancak yayınlanan geçmiş yıllardaki kılavuzlara baktığımız zaman Milli Eğitim Bakanlığı’nın il emri ve ilçe emri ataması ile ilgili kılavuzların içerisine herhangi bir madde koyamadığı görülmektedir.

Ayrıca Özür Grubu atamaları kapsamında gerçekleştirilen il emri ve ilçe emri atamaları genellikle yaz dönemi tayinleri içerisinde uygulanıyor.

Yani Ocak ayında gerçekleştirilecek olan Özür Grubu atamaları kapsamında il emri ve ilçe emri uygulamasına gidilmesi beklenmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI

MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler

  • ⏱️ Gecikmeden
  • 📌 Güvenilir kaynaktan

➜ Gelişmelerden anında haberdar olun

➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin

🔔 Takip etmek için:
MEB PERSONEL WhatsApp Kanalı
Başa dön tuşu