Eğitim-Bir-Sen Başkanı ile EBS Eski Başkanı Arasında Proje Okulu Ataması Üzerine Sendikal Tartışma

Eğitim-Bir-Sen Başkanı ile EBS Eski Başkanı Arasında Proje Okulu Ataması Üzerine Sendikal Tartışma
Eğitim-Bir-Sen Başkanı ile EBS Eski Başkanı Arasında Proje Okulu Ataması Üzerine Sendikal Tartışma

Bingöl Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Kava ile eski sendika başkanlarından Doğan Karasu arasında sosyal medyada başlayan karşılıklı açıklamalar dikkat çekti.

Yunus Kava’nın Açıklamaları
Bingöl Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Kava, 5 Ağustos 2025’te X hesabından yaptığı paylaşımlarda “Bir fırıldağın hikayesi” ifadesiyle başladığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Fen lisesine atanınca sesi çıkmayan, ama ataması yeniden yapılmayınca sendikamızı suçlayan zavallı, görünen o ki hâlâ geçmiş yıllardaki savrulmalarının rüzgarında debeleniyor.”

Kava, devam eden paylaşımlarında şu görüşlere yer verdi:

“Bir siyasi parti adaylığından ertesi seçimde bambaşka bir siyasi parti adaylığına soyunan, menfaatini ilke edinmiş, duruşunu karakteri değil çıkarları belirleyen ilkesiz ve omurgasız zat; utanmadan sendikamızı diline dolayıp bizlere iftira atma terbiyesizliğini gösterebiliyor.”

“Sendikamıza iftira ve hakaret edenlere normalde cevap vermeyiz. Ama aylardır süren iftiralar, bizleri değeriyle orantısız sayıda kelime sarf etmeye mecbur etti. Eksenini kaybetmiş, küçük ve ucuz menfaatleri etrafında dönen bu kişi, iftiralarının hesabını yargı önünde verecek.”

Kava, ayrıca söz konusu kişi hakkında “ederinden fazla, 5 kuruşluk manevi tazminat davası” açacaklarını da açıkladı.

Doğan Karasu’nun Yanıtları
Kava’nın açıklamalarının muhatabı olduğunu belirten Doğan Karasu, 6 Ağustos 2025’ten itibaren X hesabından bir dizi paylaşım yaparak yanıt verdi. Karasu, şu ifadeleri kullandı:

“Bingöl Eğitim-Bir-Sen Başkanı dava açmakla tehdit ediyor. Çok korktum. Her şey elinizdeyken idari soruşturma da açın. Bildiğiniz hangi yol varsa kullanın. Eyvallahım yok! 5 kuruşu size vermek benim için büyük bir nimettir, ilahi bir lütuftur. Sonuçta 5 kuruş!”

“Bingöl Eğitim-Bir-Sen başkanının yaptığı hakaretleri misli ile kendisine iade ediyorum. Bana ve başkalarına yaptığı haksızlığın bedelini ödemeden can vermemelerini Allah’tan diliyorum.”

Karasu, sonraki paylaşımlarında sendikanın geçmişteki duruşunu ve kendi sendikal faaliyetlerini anlatarak şu eleştirilerde bulundu:

“Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen’i eleştirmek her çalışanın hakkıdır. Bu sendikalar kamu yönetiminin ve eğitimin verimsizleşmesinde etkili oldu. Sendika, kurumları yönetmeye çalışmamalı.”

“Bingöl’de doğa yürüyüşlerini biz başlattık, baba projelerden biridir. Yerime getirdiğiniz öğretmenin hangi çalışmaları var?”

“Ak Parti iktidar olmasaydı Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen marjinal bir grup olarak kalacaktı. İktidar desteği olmadan üyeler ayrılacaktır.”

“Sendikacılık yaptığım dönemde fail-i meçhule kurban gitme tehlikesi yaşadım, soruşturmalar geçirdim. Sendika bürosunun Milli Eğitim Müdürlüğü binasında ne işi var?”

Fen Lisesi ve Proje Okulu Ataması Tartışması
Kava’nın “Fen Lisesine atanınca sesi çıkmayan” şeklindeki sözlerine de yanıt veren Karasu, görev yaptığı okulun proje okulu statüsünde olduğunu ve yeni dönemde atamasının yapılmadığını ima ederek şu ifadeleri kullandı:

“Öğretmen Lisesine sınavla gitmiştim. 2015’te rotasyon çıkınca Fen Lisesi boştu, 6 saat ders vardı, tayin istedim ve gittim. Sen mi gönderdin, senden izin mi alacaktım?”

Karasu’nun bu yanıtı, yeni dönemde proje okullarına öğretmen atama süreçleri ve bu atamaların sendikal ilişkilerle bağlantısı olabileceği yönünde yerel eğitim çevrelerinde tartışmalara yol açtı.

Kamuoyundaki Yansıma
Taraflar arasındaki karşılıklı açıklamalar, sendikal faaliyetler, proje çalışmaları, atama süreçleri ve sendika içi ilişkiler üzerine yoğunlaştı. Sosyal medyada paylaşılan ifadeler Bingöl’de eğitim camiasında geniş yankı buldu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.