Kurul Kararı Gereği O Öğretmenlere 5.256 TL Fazladan Ek Ders Ödemesi Yapılacak

Kurul Kararı Gereği O Öğretmenlere 5.256 TL Fazladan Ek Ders Ödemesi Yapılacak

2026 2027 eğitim öğretim yılı başında yapılacak olan öğretmenler kurulu toplantısı kararı gereği egzersiz kapsamındaki ders faaliyetleri için öğretmenlere 5256 TL fazladan ek ders ödemesi yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin ders dışı egzersiz çalışmaları kapsamında haftada 6 saat ders okuduğu bilinmektedir.

Haftalık 6 saat oruç ben bu dersler karşılığında öğretmenlere 4 haftalık bir ay üzerinden toplamda 24 saat ek ders ödemesi yapılır.

Hangi öğretmenin hangi derslerden egzersiz kapsamında ders okutacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönerge dikkate alınarak sene başı öğretmenler kurulu toplantısında karara bağlanır.

Bu kapsamda 2026 2027 eğitim öğretim yılının başında düzenlenecek olan sene başı öğretmenler kurulu toplantısı kararı gereği belirlenen öğretmenlere saati 219 TL'den, haftalık 6 saatten, aylık 24 saatten 5256 TL Ek ders ödemesi yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.