Öğretmenlerin Bayram Tatili İçin Kesilecek Ek Ders Ücretlerinin Telafi Edileceği Yer Belli Oldu
Öğretmenlerin Kurban Bayramı tatili için ek ders ücretlerinden önemli kesintiler yapılacak. Peki bu kesintiler nereden telafi edilecek?
2025/2026 Eğitim Öğretim Yılının sonuna doğru giderken başlayacak olan Kurban Bayramı tatili için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı kararı gereği Kurban Bayramı için tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ilan edilen idari tatillerle beraber toplam 9 günlük tatil süreci çalışanları bekliyor.
Öğretmenlerin Kurban Bayramı sebebiyle ilan edilen 25 ve 26 Mayıs tarihlerindeki idari tatilden ötürü iki günlük ek ders ücretleri kesintisiz olarak ödenecek. Ancak Kurban Bayramı için öğretmenlerden kesilecek ek ders ücretleri de bulunmaktadır. Bayramın ilk üç günü hafta içine denk geldiğinden ötürü öğretmenlere bu günler için ek ders ödemesi yapılmayacak.
Ancak geçtiğimiz ay artık hafta sebebiyle öğretmenlere ödenmeyen 27 Nisan 1 mayıs tarihlerindeki ek ders ücretleri Mayıs ayı ek ders ücretleri ile beraber öğretmenlere ödenecektir.
Bayram tatili sebebiyle öğretmenlerden kesilecek olan ek ders ücretleri de bu sayede buradan telafi edilmiş olunacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.