1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Esnek hesaplar bir türlü kapatılamıyor, maaşlar her ay 5.000 TL eriyor

Esnek hesaplar bir türlü kapatılamıyor, maaşlar her ay 5.000 TL eriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esnes hesap borçları bir türlü kapanmıyor

Son zamanlarda artan faiz oranları sebebiyle esnek hesap olarak adlandırılan hesaptan para çeken vatandaşlar ilgili hesabını tutarını kapatamadıkları takdirde her ay yaklaşık 5.000 TL tutarında faiz ödemektedir.

Söz konusu faiz oranları esnek hesap için %5 oranında uygulanmaktadır. Bahsi geçen esnek hesaplardan çekilen tutarlar bir ay içerisinde yerine yatırılmadığı takdirde 5.000 TL tutarında faiz kesintisi yapılmaktadır.

Esnek hesaplara yapılandırma şart

Söz konusu esnek hesaplardan çekilen tutarların yapılandırma işlemleri de yapılamadığı için ilgili borç bir türlü kapatılamıyor. Konu ile ilgili olarak BDDK’nın bankalara yapılandırma talimatı vermesi halinde vatandaşlar ilgili borçtan kurtulabileceklerdir.

Bunun dışında herhangi bir borç kapatma türü söz konusu arasındaki hesapların kapatılması için kesin çözüm olmayacaktır.

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz.
Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com internet sitesi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 23 Ocak 2025, 22:14

    30 yıl kıdemi olan öğretmenler müfettiş, rehber öğretmen falan olsun, rahat etsinler.

Bizi Takip Edin