CHP'de Toplu İstifa Dalgalanması: 18 Belediye Başkanı "YENİ Parti" Saflarına Katıldı

CHP'de Toplu İstifa Dalgalanması: 18 Belediye Başkanı "YENİ Parti" Saflarına Katıldı

CHP'de Manisa, Denizli, Edirne ve Zonguldak merkezli istifa dalgası yaşandı. 2'si büyükşehir olmak üzere toplam 18 belediye başkanı ile çok sayıda meclis üyesi CHP'den ayrılarak YENİ Parti'ye katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Manisa, Edirne, Denizli ve Zonguldak merkezli geniş kapsamlı bir istifa dalgası yaşandı. Toplam 18 belediye başkanı ile çok sayıda meclis üyesi ve teşkilat yöneticisi partilerinden istifa ederek YENİ Parti'ye katılma kararı aldı.

İstifaların İl Bazında Dağılımı

  • Manisa: Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "Yeni bir başlangıç" mesajıyla CHP'den istifa ettiğini duyurdu. Dutlulu ile birlikte il başkanı, teşkilat yöneticileri, ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin de YENİ Parti'ye geçeceği bildirildi.

  • Edirne: Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, yeni yürüyüşün demokrasiye ve geleceğe güç katacağını belirterek CHP'den istifa edip YENİ Parti'ye katıldı.

  • Denizli: Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve beraberinde hareket eden 14 ilçe belediye başkanı (toplam 15 belediye başkanı) ortak açıklamayla CHP'den ayrıldıklarını duyurdu.

  • Zonguldak: Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve belediye meclisindeki 17 CHP'li üyeden 16'sı partilerinden istifa ederek YENİ Parti'ye geçti.

2 Büyükşehir Belediye Başkanı (Manisa, Denizli), 2 İl Belediye Başkanı (Edirne, Zonguldak) ve 14 İlçe Belediye Başkanı olmak üzere toplam 18 belediye başkanı CHP'den ayrıldı. Zonguldak'ta yaşanan toplu istifanın ardından CHP'nin belediye meclisindeki sandalye sayısı 1'e düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.