15 Haziran Pazartesi Öğretmenlere Resen Sınav Görevi Verilecek
15 - 21 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan e-sınavlarda var olan görevli ihtiyacını gidermek adına resen sınav görevi almak isteyen öğretmenlere 15 Haziran Pazartesi günü sınav görevi verilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde düzenlenecek olan e-sınav oturumları için kritik süreç tamamlandı. 15 - 21 Haziran 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yoğun e-sınav serisi için belirlenen süre içerisinde MEBBİS üzerinden onay işlemini gerçekleştirmeyen öğretmenlerin görevlendirmeleri, sistem tarafından otomatik olarak iptal edildi.
Resen Atamalar 15 Haziran Pazartesi Yapılacak
Onay süresini kaçıran öğretmenlerin iptal edilen görevlerinin yerine yapılacak yeni atamalar için beklenen duyuru geldi. Boş kalan salon başkanı ve gözetmenlik görevleri için 15 Haziran Pazartesi sabahı resen görevlendirme işlemleri gerçekleştirilecek.
Söz konusu atamalar, başvuru ekranında "Resen görevlendirmeyi kabul ediyorum" seçeneğini işaretleyen öğretmenler arasından puan üstünlüğüne göre otomatik olarak yapılacak. Görev beklentisi olan öğretmenlerin, Pazartesi sabahından itibaren MEBBİS kişisel bilgiler modülünü sık sık kontrol etmeleri gerekiyor.
Görevlilere Ne Kadar Ödeme Yapılacak?
15 - 21 Haziran tarihleri arasındaki e-sınav merkezlerinde görev alacak personelin oturum başına alacağı güncel ücretler şu şekilde netleşti:
Salon Başkanı: 1.500 TL
Gözetmen: 1.400 TL
Onay sürecini unutan öğretmenlerin yerine yapılacak bu resen atamalar, görev bekleyen ve ek gelir elde etmek isteyen diğer öğretmenler için yeni bir fırsat olacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.