Bakan Tekin Müjdeyi Verdi: Okullarda Okutulacak Kitapları Artık Öğretmenler Yazacak
Bakan Tekin Müjdeyi Verdi: Okullarda Okutulacak Kitaplar Artık Öğretmenlerin Kaleminden Çıkacak!
Eğitimde ezber bozan bir reforma imza atmaya hazırlanan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki geleneksel "temel eser" tartışmalarına son noktayı koydu. Bakan Tekin, artık öğrencilere tavsiye edilecek kitapların, düzenlenecek geleneksel yarışmalarla bizzat öğretmenler tarafından yazılacağını ve MEB tarafından basılacağını müjdeledi.
İstişare Kültürüne Dikkat Çekildi
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlenen "2. Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi: Dijital Çağda Çocuk Edebiyatı ve Yeni Yaklaşımlar" programına katılan Bakan Yusuf Tekin; eğitim bürokrasisi, akademisyenler ve öğretmenlerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Eğitim politikalarını masa başında değil, sahanın sesini dinleyerek şekillendirdiklerini vurgulayan Tekin, öğretmen odalarıyla kurdukları güçlü istişare kültürüne dikkat çekti.
"En Büyük İlham Kaynağımız Öğretmenler Odası"
Bakanlık olarak attıkları her adımda ve yaptıkları her mevzuat değişikliğinde öğretmenlerin görüşlerine başvurduklarını belirten Bakan Tekin, şunları söyledi:
"Sahayla, okullarımızla ve öğretmenlerimizle ilişkilerimizi en güçlü düzeye çıkaracağımızın sözünü vermiştik. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz her yeniliği öğretmenler odasında, meslektaşlarımızla birlikte tartıştık, istişare ettik. Biz gücümüzü ve projelerimizi öğretmenler odasından alıyoruz. Şu ana kadar öğretmen odalarında konuşulup olgunlaşmamış hiçbir adımı uygulamaya koymadık."
"100 Temel Eser" Tartışmaları Tarih Oluyor
Okullarda öğrencilere tavsiye edilen kitaplar konusunda yıllardır süregelen kronikleşmiş eleştirilere ve yayınevi tartışmalarına da değinen Bakan Tekin, tamamen yeni bir modelin başladığını duyurdu. "100 Temel Eser" gibi listelerin artık geride kaldığını belirten Tekin, yeni süreci şu sözlerle özetledi:
"Artık bu tartışmalara 'Böyle olmaz' diyerek son verdik. Süreci bizzat öğretmen arkadaşlarımızla yöneteceğiz. Sahadaki tecrübesine güvenen ve bu heyecana ortak olmak isteyen öğretmenlerimiz için büyük bir yarışma organize ettik. Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz bu yarışmayı geleneksel hale getirecek. Yarışmada dereceye giren öğretmenlerimizin kitaplarını bakanlık olarak biz basacağız ve okullarımızda doğrudan bu eserleri tavsiye edeceğiz."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.