Cemevinde Yusuf Tekin’e Övgü Dolu Takdim: “Melamet Hırkasını Giymiş Bir Gönül Dervişi

Cemevinde Yusuf Tekin’e Övgü Dolu Takdim: “Melamet Hırkasını Giymiş Bir Gönül Dervişi

Cemevinde Yusuf Tekin’e Övgü Dolu Takdim: “ Melamet Hırkasını Giymiş Bir Gönül Dervişi

Bir dizi programa katılmak üzere Gaziantep’te bulunan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şahinbey ilçesine bağlı kırsal Killik Mahallesi Cemevi’ni ziyaret ederek Alevi vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyarette Bakan Tekin’e, Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ve kent protokolü eşlik etti.

Duygusal Anlar Yaşandı

Cemevi ziyaretinde yapılan programda sunucunun, Bakan Tekin’i takdim ederken kullandığı ifadeler salonda duygusal anlara sahne oldu. Sunucu konuşmasında;

Efendim, kıymetli protokolümüz, değerli canlar; Türk, Kürt, Alevi, Sünni, sağ-sol ayrımı yapmadan ay yıldızlı bayrağımızın en yükseklerde dalgalanması için var gücüyle çalışan; sıradan bir Anadolu insanı , iç cephenin tahkimi için sadece elini değil, bedenini de taşın altına koyan; konuya İslami, vicdani ve insani açıdan yaklaşan samimi bir anlayışa sahip, cesur ve kararlı bir siyasetçi, aklıselim bir devlet adamı ve Melamet hırkasını giymiş bir gönül dervişinie;

bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Birlik ve Beraberliği Güçlendirmek Asli Görevimiz”

Ziyaret sırasında konuşan Bakan Yusuf Tekin, Millî Eğitim Bakanlığı’nın temel misyonuna dikkat çekerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Tekin, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Millî Eğitim Bakanlığı’nın asli işlevi; toplumda birliği, beraberliği ve millet olma bilincini güçlendiren, tarihine, kültürüne, geleneklerine ve medeniyetine sahip çıkan bir kuşak yetiştirmektir. Biz göreve başladığımız günden itibaren tüm adımlarımızı bu anlayışla attık.”

Dünyada yaşanan çatışma ve ayrışma ortamına da dikkat çeken Tekin, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın önemine vurgu yaparak şu değerlendirmede bulundu:

“Dünya, insani değerlerin hiçe sayıldığı, çatışmaların ve ayrıştırmanın bir yönetim aracı haline geldiği bir dönemden geçiyor. Bizim coğrafyamız ise tarih boyunca göz dikilen, stratejik önemi yüksek bir bölge. Bu nedenle birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşlik hukukumuzu koruyacak adımlar atmak zorundayız.”

“Kardeşlik Hukuku Güçlenecek”

Bakan Tekin, eğitim politikalarının da bu doğrultuda şekillendirildiğini belirterek müfredat çalışmalarında milli ve manevi değerlerin merkeze alındığını ifade etti.

Konuşmasının sonunda ise birlik ve beraberliği pekiştirecek adımların kararlılıkla sürdürüleceğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.