Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral: “Yusuf Tekin Yalnız Değildir”
Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırı sonrası kamuoyunda tartışmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
Sosyal medya platformu X üzerinden paylaşım yapan Saral, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yönelik eleştirilere sert ifadelerle yanıt verdi.
“Bu Milletin Değerleriyle Kavgalı Olan Karşısında Bizi Bulur”
Saral açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’e saldıranlar şunu iyi bilsin: Bu milletin değerleriyle kavgalı olan herkes karşısında bizi bulur! Sizin derdiniz ne eğitim ne çocuklar… Sizin derdiniz; maneviyatla yetişen bir neslin önünü kesmek!”
“Sorunun Kaynağı Değerlerden Uzak Nesil”
Açıklamanın devamında, yaşanan olayların toplumsal ve değerler eksenli bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Saral, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün bu saldırıları gerçekleştiren çocuklar ne yazık ki sahipsiz bırakılmış, maneviyattan koparılmış, değerlerinden uzak yetiştirilmiş bir anlayışın ürünüdür. Dinden kopuk, inançtan uzak, disiplinsiz bir nesil inşa etmeye çalıştınız; sonuç ortada!”
“Yusuf Tekin Yalnız Değildir”
Saral, açıklamasının sonunda destek mesajını net bir şekilde dile getirdi:
“Bu ülkenin çocuklarını köksüzleştirmeye çalışanlara da, milli ve manevi değerleri hedef alanlara da geçit vermeyeceğiz! Yusuf Tekin yalnız değildir! Bu millet, evlatlarının hem ilimle hem irfanla yetişmesini isteyenlerin yanındadır. Ve biz buradayız… Sonuna kadar da burada olacağız!”
İşte o açıklama:
Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’e saldıranlar şunu iyi bilsin: Bu milletin değerleriyle kavgalı olan herkes karşısında bizi bulur!
— Oktay SARAL (@oktay_saral) April 17, 2026
Sizin derdiniz ne eğitim ne çocuklar… Sizin derdiniz; maneviyatla yetişen bir neslin önünü kesmek! Çünkü biliyorsunuz ki; inancıyla, ahlakıyla,…

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.