İlçe Dışına ve İl Dışına Tayini Çıkan O Öğretmenlerden İlişik Kesme Ücreti Alınacak
İller arası ve il içi yer değişikliği atamaları ile ilçe dışındaki eğitim kurumlarına atanana öğretmenlerden hangi sebepten ötürü ilişik kesme ücreti alınacak?
Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev öğretmenlerin il içi ve il dışı yer değişikliği sonuçları açıklanmıştı. İl içi atamalar ile ilçe dışına atanan ve il dışı yer değişikliği atamaları ile il dışına atanan öğretmenlerin bazıları maaş promosyonundaki bir madde yüzünden promosyon ücretlerinin kalan kısmını iade etmeden ilişik kesemeyecek.

Bazı ilçelerimizde maaş promosyon anlaşmaları imzalanırken maalesef bankaların talebi üzerine anlaşma protokolüne ilçe dışına tayini çıkan öğretmenlerin kalan promosyon süresi dikkate alınarak promosyon ücretlerini iade etmeleri gerektiğini ifade eden maddeler ekleniyor.
Geri Ödenecek Tutar Nasıl Hesaplanacak?
Bu durumda 3 yıllığına 36 bin TL'den maaş promosyon anlaşması yapan bir öğretmen kalan süre dikkate alınarak iade işlemi yapacaktır. Toplam promosyon ücreti bölü promosyon ay sayısı bölünerek ödenecek aylık ücret tespit edilecektir. Bu durumda 36 bin TL'lik anlaşmanın kalan her bir ayı için bin TL ödeme yapılacak. Promosyon anlaşmasının bitiş tarihine 10 ay kalması halinde ödenecek net tutar 10 bin TL olarak hesaplanacaktır.
Bu durumda maaş anlaşması olan ilçelerde ilçe milli eğitim müdürlükleri promosyon ücretinin iade edildiğini gösteren dekont olmadan ilişik kesmemektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.