İstanbul BİLSEM Öğretmen Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

İstanbul BİLSEM Öğretmen Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

BİLSEM'lere yapılacak öğretmen görevlendirmeleri için ön değerlendirme sonuçları açıklanıyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü BİLSEM ön değerlendirme sonuçlarını açıkladı.

BİLSEM Öğretmen Seçme Sürecinde Kritik Aşama: Değerlendirme Puanları Açıklandı!
2026 yılı Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) öğretmen seçme ve atama süreci hız kesmeden devam ediyor. Başvuru yapan öğretmenlerin akademik çalışmaları, hizmet içi eğitimleri ve mesleki deneyimlerini içeren Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu üzerinden yapılan incelemeler tamamlandı.

Belge Kontrolleri ve Puanlama Tamamlandı
Milliyetçi Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen süreçte, adayların sunduğu belgeler titizlikle kontrol edildi. Kriterlere uygunluğu onaylanan belgeler doğrultusunda her aday için "Gerekçeli Puan Listesi" oluşturuldu. Bu liste, öğretmenlerin mülakat öncesi hangi puanla sıralamaya girdiğini netleştiren en önemli aşama olarak kabul ediliyor.

İtiraz Süreci Başlıyor
Yayımlanan puan listesinde hata olduğunu düşünen veya belgelerinin eksik değerlendirildiğini savunan öğretmenler için belirli bir itiraz takvimi işletilecek. Adayların, ilan edilen puanları dikkatle inceleyerek varsa eksiklikler için süresi içinde ilgili milli eğitim müdürlüklerine başvurması gerekiyor.

Sonuçlara Nasıl Ulaşılır?
Sonuçlara linki üzerinden ulaşılacak.

Bundan Sonraki Süreçte Öğretmenleri Ne Bekliyor?
Sözlü sınava katılmaya hak kazananların ilan edilmesi
17 Nisan 2026

Sözlü sınav yer ve tarihlerinin ilan edilmesi
30 Nisan 2026

Bölge sözlü sınav komisyonlarınca sözlü sınavların yapılması
4 Mayıs – 10 Temmuz 2026

Tercih yapmaya esas puanların açıklanması
14 Temmuz 2026

Sözlü sınav sonuçlarına itiraz
16-17 Temmuz 2026

Sözlü sınav sonuçlarına itirazların değerlendirilmesi
20-24 Temmuz 2026

Atamalar için tercihlerin yapılması
27-31 Temmuz 2026

Atama sonuçlarının açıklanması
5 Ağustos 2026

Tebliğ ve ilişik kesme işlemlerinin tamamlanması
10 Ağustos 2026

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.