İstanbul Erkek Lisesi’nde Müdür Protesto Edildi, İl Müdürü Yentür Derneğe Tepki Gösterip Töreni Sona Erdirdi

İstanbul Erkek Lisesi’nde Müdür Protesto Edildi, İl Müdürü Yentür Derneğe Tepki Gösterip Töreni Sona Erdirdi

İstanbul Erkek Lisesi’nde Müdür Protesto Edildi, İl Müdürü Yentür Derneğe Tepki Gösterip Töreni Sona Erdirdi

İstanbul Erkek Lisesi’nde bugün düzenlenen mezuniyet töreni, öğrencilerin gerçekleştirdiği protesto nedeniyle gergin anlara sahne oldu. Mezuniyet töreninde konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan okul müdürü Hikmet Konar, öğrencilerin toplu protestosuyla karşılaştı.

İstanbul Erkek Lisesi Müdürlüğü görevini yürüten Hikmet Konar konuşmasına başladığı sırada, mezun olan öğrenciler cübbeleriyle birlikte toplu halde sırtlarını kürsüye döndü. Öğrenciler daha sonra hep bir ağızdan okul marşını söyleyerek protestolarını sürdürdü.

Konar’ın konuşması marşlar, ıslıklar ve yuhalamalar eşliğinde devam ederken törende gerginlik giderek arttı. Protestoların yalnızca konuşma sırasında değil, diploma ve başarı belgelerinin dağıtımı aşamasında da sürdüğü belirtildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Yentür Müdahale Etti

Yaşanan gelişmeler üzerine törene katılan İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür'ün sürece müdahale ettiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Yentür, protestolara tepki gösterirken İstanbul Erkek Lisesi Alman Bölümü temsilcileri ile İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı ve mezunlar derneği yöneticilerine de sert tepki gösterdi.

İl Müdürü Yentür'ün müdahalesinin ardından törende yaşanan gerginliğin büyümesi üzerine programın planlanan şekilde devam ettirilmemesi yönünde karar aldı ve mezuniyet töreni sona erdirildi.

Yaşanan gelişmeler sırasında ortaya çıkan görüntüler ise kameralara anbean yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler kısa sürede gündem olurken, törene ilişkin tartışmalar da beraberinde geldi.

2016'daki Protesto Yeniden Gündemde

Bugün yaşanan olayların ardından gözler 2016 yılında yine İstanbul Erkek Lisesi'nde düzenlenen mezuniyet törenine çevrildi. O dönemde de okul müdürü Hikmet Konar öğrenciler tarafından protesto edilmiş, mezuniyet töreninde benzer görüntüler ortaya çıkmıştı.

Aradan yaklaşık 10 yıl geçmesine rağmen aynı okul müdürünün bir kez daha mezuniyet töreninde protestoların odağında yer alması dikkat çekti. Eğitim camiasında ve sosyal medyada birçok kişi, 2016 yılında yaşanan olaylarla bu yılki protestolar arasındaki benzerliğe dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.