MEB Norm Kadro ve İhtiyaç Fazlası Öğretmen Atamaları Hakkında Duyuru Yayınladı

MEB'den Norm Kadro ve İhtiyaç Fazlası Öğretmen Atamalarına Yeni Düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yeni talimat doğrultusunda, norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinde sürece ara verilerek sistemde değişikliğe gidildi. Daha önce İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yayımlanan duyurular internet sitelerinden kaldırılırken, sürecin artık merkezi bir sistem üzerinden yürütüleceği açıklandı.

Süreç Bakanlık Tarafından Yürütülecek

Yapılan yeni bilgilendirmeye göre, ihtiyaç ve norm kadro fazlası durumunda bulunan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere ilişkin tüm iş ve işlemler doğrudan Bakanlık bünyesinde devam edecek. İl müdürlükleri tarafından yayımlanan eski duyuruların yerine şu açıklamalar paylaşıldı:

“Yayımlanacak duyurunun ardından, norm kadro ve ihtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmelerine yönelik olarak Bakanlığımızca sistem açılacaktır.”

Öğretmenler Kendi Sıralamalarını Görebilecek

Yeni sistemin devreye girmesiyle birlikte, kapsama giren öğretmenler için daha şeffaf bir süreç işletilecek. Açılacak olan dijital platform üzerinden öğretmenler Kendi alanlarındaki puan sıralamalarını takip edebilecek, Atanabilecekleri uygun eğitim kurumlarını anlık olarak görüntüleyebilecekler.

Takvim Bekleniyor

Bakanlığın sistemi erişime açmasının ardından, yer değiştirme takviminin ve başvuru şartlarının detaylı olarak ilan edilmesi bekleniyor.

2 Yorum

  1. Bakanlık düzenleme yaparken merkezde olmayan öğretmenlerin de merkeze gelmesine fırsat verir inşallah. Norm atamaları önceden olduğu gibi il geneli aynı anda herkesin tercih yapabileceği şekilde düzenlenmelidir. taşra ilçelerde yüksek puanlı öğretmenler ilk aşamada acilan merkezi okullari yazamıyor.bu okullari merkezdeki düşük puanlı norm fazlalari dolduruyor.tasradaki zorunlu hizmetini bitiren ogretmen taşraya mecbur kalıyor.Merkezi okullar kimsenin babasının okulu değil.bu okullari herkes istediğine göre herkese yazma hakkı verilmeli.il ici atamalarda kesinlikle norm atamalarında acilan okullar açılmıyor. puan toplanırken verilen emeğin bir anlamı olması adına,fırsat eşitliği,adalet adına il genelinde herkes aynı anda tercih yapabilmelidir.boylece puana göre yerleşme olur.ayrica puani yüksek tecrübeli öğretmenlerimiz merkez okullarda çalışmış okul adına da faydalı olmuş olur. Norm atamalarında adalet için il geneli aynı anda tercih alınmalıdır.

  2. Norm atamalarında ildeki tüm ilçeler açılarak,puan üstünlüğüne göre öğretmene tercih imkanı sunacak şekilde açılması, kurum tercihi ögretmenin iradesine bırakılması, şeffaf, adeletli ayrıcalıksız tek bir elden koordine edilmesi herkesi mutlu edecektir. Resen atamaya muafiyet olmaksızın, doğu hizmeti bitirmiş hiç bir öğretmen tabi tutulmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI

MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler

  • ⏱️ Gecikmeden
  • 📌 Güvenilir kaynaktan

➜ Gelişmelerden anında haberdar olun

➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin

🔔 Takip etmek için:
MEB PERSONEL WhatsApp Kanalı
Başa dön tuşu