MEB Yönetici Atamalarında O Şartları Sağlayanlara +5 Puan Verecek!

MEB Yönetici Atamalarında O Şartları Sağlayanlara +5 Puan Verecek!

Millî Eğitim Bakanlığı’nın yönetici görevlendirme yönetmeliğinde yaptığı değişikliğiyle, görevlendirme puanlarını etkileyecek "avantajlı gruplar" belli oldu. Kendi okulunda devam etmek isteyen müdürlere ve Halk Eğitimi personeline 5 tam puan destek verilecek. MEB, 2026 vizyonu çerçevesinde yönetici atama sistemini revize etmeye devam ediyor. Yazılı sınav ve Akademi eğitiminin yanı sıra, belirli şartları taşıyan adaylara verilecek "teşvik puanları" kimlere verilecek merak ediliyor.

Mevcut Müdürlere "Vefa" Puanı

Yeni yönetmeliğe göre, bir eğitim kurumunda 4 yıllık görev süresini tamamlayan müdürler, eğer aynı kurumda bir dönem daha (yeniden görevlendirme kapsamında) kalmak isterlerse büyük bir avantaj elde edecekler. Bu adayların görevlendirmeye esas puanlarına 5 puan ilave edilecek. Bu adımın, okullardaki yönetim istikrarını korumayı hedeflediği belirtiliyor.

Halk Eğitimi Çalışanlarına Müdür Yardımcılığı Avantajı

Hayat Boyu Öğrenme kurumlarında görev yapanlar da unutulmadı. Halk Eğitimi Merkezleri kadrolarında öğretmen veya yönetici olarak görev yapmış olanlar, bu kurumlara müdür yardımcısı olarak başvuruda bulunduklarında, görevlendirme puanlarına +5 puan eklenecek.

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.