MEB'den Öğretmenleri Sevindirecek E-Okul Hamlesi
Milli Eğitim Bakanlığı'nın teknolojik altyapıya verdiği önem sayesinde öğretmenler ve idareciler rahat bir karne dönemi geçirecek.
Türkiye dijitalleşme ve bürokratik engelleri kaldırma yolunda dünyadaki tüm ülkelere örnek olacak önemli işleri başarmış bir ülkedir. E-devlet, e-nabız ve tabi e-okul, mebbis gibi sistemler resmi işlemlerin büyük bir hızla yürümesini sağlamakatadır.
Geçtiğimiz yıllarda okullarda öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin Haziran ayında yoğun olarak kullandıkları e-okul ve mebbis sitemleri bu yoğunluktan ötürü kilitlenmekteydi.
Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in teknolojik iyileşme sinyali vermesinin ardından süreçte önemli değişiklikler gözlemlendi. Her karne döneminde yoğunluktan kilitlenen e-okul sistemi geçtiğimiz yıl ve bu yıl son derece hızlı, sorunsuz çalışmaktadır.
Edinilen bilgilere göre öğretmenlerin önceki yıllarda olduğu gibi e-okul üzerindeki iş ve işlemlerini tamamlamak için gece saatlerinde sisteme giriş yapmasına gerek kalmayacak. Bu yıl da öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz e-okul üzerindeki iş, işlemlerini beklemeden tamamlayabilecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.