MEB'den Okullara Rapor Görevi

MEB'den Okullara Rapor Görevi

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarına son hafta yürütülecek olan faaliyetler için rapor hazırlama görevi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı 2025-2026 eğitim öğretim yılının son haftası itibariyle okullarda düzenlenecek olan etkinliklerle ilgili kılavuz yayınlamıştı.

Bakanlık okulların son haftasında müfredat kapsamındaki konuların tamamlanmasından ötürü öğrencilerin şenlik havasında eğlenecekleri bir sürecin planlanmasını talep etmektedir.

Okul yöneticilerinin rehberliğinde öğretmenlerin yürütücülüğünde düzenlenecek olan sene sonu faaliyetleri ile ilgili gerekli planlamalar tamamlandı. Öğrencilerin çeşitli oyunlarla bir etkinliklerle eğlenecekleri son hafta için ilçe milli eğitim müdürlükleri okullardan rapor talep etmektedir.

Söz konusu raporlar il milli eğitim müdürlükleri bünyesinde toplanarak Milli Eğitim Bakanlığı'na 81 il için istatistiki veri sağlayacaktır. Ayrıca milli eğitim müdürlükleri yürütülen faaliyetler ile ilgili okullardan görüntü talep etmektedir.

Son hafta itibariyle gelen yaz mevsiminden ötürü havaların bir hayli sıcak olacak olması sebebiyle okula gelen öğrenci sayısında çok büyük bir düşüş beklense de okullarımızın önemli bir bölümü sene sonu faaliyetleri için gerekli planlamaları yapmış bulunmaktadır.

Özellikle liselerde öğrenim gören öğrencilerin son hafta itibariyle okula devam sayılarında büyük bir düşüş beklense de ilköğretim kademesinde bahsi geçen etkinlikler için öğrencilerin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi önemli bir katılım sağlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.