Milli Eğitim Bakanlığı, tarihinin en keskin adımlarını atarak, norm fazlası öğretmenlerin atama işlemlerine yönelik bu dönemde önlemler alıyor.Öyle ki norm fazlası durumuna düşen öğretmenler görev yapmış oldukları ilçelerde, bağlı bulundukları ilçe gruplarında boş yer bulunmaması halinde resen atamayla saatlerce uzaklıktaki eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanmaktadırlar.
Sınıf kapatma ve birleştirme uygulaması bazı ilçelerde yürürlüğe giriyor
Bunun üstüne bir de öğretmenlerin tepkisini daha çok artıracak ve öğretmenleri zor duruma düşürecek yeni bir uygulamaya gidiliyor. Bazı ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul müdürlükleri öğrenci sayısı 20’nin altında bulunan sınıfların kapatarak diğer sınıfların öğrenci sayısını 30’a tamamlama kararı alıyor.
Sınırda olan öğretmenler garanti norm fazlası olacak
Çok sayıda il ve ilçede zaten fazlası olmanın sınırında olan öğretmenlerin bu uygulamanın ülke geneline yayılması halinde norm fazlası olmasını artık garanti gözüyle bakılıyor.
Bakanlık taviz vermeyecek
Sendikalar tarafından resmen atama iş ve işlemleri ile ilgili idare mahkemelerine açılan davalarının bir hayli geç sonuçlanması beklendiğinden ötürü Milli Eğitim Bakanlığı yaklaşık iki yıla yakın bir süre söz konusu norm fazlası öğretmen atamaları ile ilgili belirlemiş olduğu kurallardan taviz vermeyecek gibi görünüyor.
Kendileri hiç 30 kişilik sınıfta öğretmenlik yapmış mı? yaptılar ise geri gelsinler koltuklarını bırakıp.
Norm personel sitesi yine norm haberi girmiş.o öğretmenlerin ahı hepinizi yaksın inşallah.sanki kendileri istedi böyle olmasını.adamları bi vatan haini ilan etmediğiniz kaldı.hepsi de derse giriyo çalışıyo adı norm fazlası
Bı nedir ya. Bir durun. Ortalığı daha da karıştırmayın.