MEB’e Öğretmenlerin İl İçi Sıra Atamaları İçin Düzenleme Talebi İletildi

MEB’e Öğretmenlerin İl İçi Sıra Atamaları İçin Düzenleme Talebi İletildi

MEB’e Öğretmenlerin İl İçi Sıra Atamaları İçin Düzenleme Talebi İletildi

Eğitim Gücü Sendikası (Eğitim Gücü Sen), Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) başvurarak il içi sıra atamaları ve yer değiştirme takviminde düzenleme yapılmasını talep etti. Sendika, mevcut takvimde il içi sıra atamalarının yönetici atamaları ve norm güncellemelerinden önce yapılmasının öğretmen mağduriyetine yol açtığını bildirdi.

Mağduriyetin Nedeni: Boşalan Kadroların Takvime Yansımaması

Sendika tarafından yapılan açıklamada, il içi sıra ataması esnasında normu dolu görünen bir okulda görev yapan öğretmenin; daha sonra yönetici olarak atanması veya il dışı tayinle kurumdan ayrılmasıyla yeni norm kadro açıklarının oluştuğuna dikkat çekildi. Sıra ataması bu süreçlerden önce tamamlandığı için oluşan yeni boş kadroların, il içinde yer değiştirme bekleyen öğretmenlerin tercih ve atama süreçlerine yansıtılamadığı ifade edildi.

Bu durumun, sıra atamasında istediği okula yerleşemeyen öğretmenlerin kısa süre sonra aynı okulda boşalan kadroları görmelerine rağmen bu imkândan yararlanamamalarına ve sistemin etkinliğinin zedelenmesine yol açtığı belirtildi.

MEB’e İki Seçenekli Çözüm Önerisi

Öğretmenlerin yer değiştirme taleplerinin karşılanması, boş normların etkin değerlendirilmesi ve hakkaniyetin sağlanması amacıyla takvimin yeniden düzenlenmesini isteyen Eğitim Gücü Sen, MEB’e şu talepleri iletti:

  • 2026-2027 eğitim-öğretim yılı ve sonraki dönemlerde, il içi ilan ve sıra çalıştırma işlemlerinin yönetici atamalarından sonra gerçekleştirilmesi,

  • Veya süreç içerisinde oluşan yeni normların sürece dâhil edilebilmesi amacıyla sıranın yeniden çalıştırılması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.