Ne Fen Liseleri, Ne Galatasaray, Ne İstanbul Erkek; İşte YKS'de En Başarılı İki Lise!

Ne Fen Liseleri, Ne Galatasaray, Ne İstanbul Erkek; İşte YKS'de En Başarılı İki Lise!

2026-YKS sonuçları açıklandı! Galatasaray ve İstanbul Erkek gibi devleri geride bırakan Kabataş Erkek (3) ve Kartal AİHL (2), toplam 5 birincilik çıkararak şampiyonluğa damga vurdu.

2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Şampiyonların belli olduğu sınav sonuçlarına, Türkiye’nin köklü liselerini geride bırakan iki okul damga vurdu: Kabataş Erkek Lisesi ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) "https://ykssonuc.osym.gov.tr/" adresi üzerinden ilan ettiği 2026-YKS sonuçlarına göre, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarında toplam 11 öğrenci birincilik ipini göğüsledi.

Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilerin okulları incelendiğinde ise zirvenin adresi değişmedi. Köklü fen liselerini ve tarihi eğitim kurumlarını geride bırakan Kabataş Erkek Lisesi 3, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ise 2 birinci çıkararak YKS 2026'nın en başarılı iki lisesi oldu.

TYT'de 5 Şampiyon Zirveyi Paylaştı

Zorlu marathonun ilk oturumu olan TYT'de birincilik koltuğunu 5 farklı okuldan öğrenci paylaştı:

  • İlker Uyanıker – Yıldız Teknik Üniversitesi Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

  • Abdullah Uslu – Eskişehir Fatih Fen Lisesi

  • Miraç Koşar – Şanlıurfa Fen Lisesi

  • Doğa Erdemir – Kadıköy Anadolu Lisesi

  • Şerif Efe Dartar – Kabataş Erkek Lisesi

AYT'de Kabataş ve Kartal AİHL Rüzgarı

Alan Yeterlilik Testleri’nin (AYT) Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık alanlarındaki tüm birincilikler Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerinin oldu.

TYT’de birincilik elde eden Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Şerif Efe Dartar, AYT Sayısal alanında da Türkiye birincisi olarak çifte şampiyonluk kazandı.

AYT'nin diğer alanlarında ise zirvedeki isimler şöyle şekillendi:

  • AYT Sözel Birincisi: Enes Coşkun (Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi)

  • AYT Eşit Ağırlık Birincisi: Tuğsem Bahar (Kabataş Erkek Lisesi)

Dillerin Şampiyonları Belli Oldu

5 farklı dilde gerçekleştirilen Yabancı Dil Testi (YDT) oturumunda da Kartal AİHL ve Kabataş Erkek Lisesi başarısını sürdürdü:

  • Almanca: Eylül Uyar (Kabataş Erkek Lisesi)

  • Arapça: Ammar Mahmud (Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi)

  • Fransızca: Sena İlhan (Açık Öğretim Lisesi)

  • İngilizce: Doğa Erdemir (Kadıköy Anadolu Lisesi)

  • Rusça: Ela Demirel (Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.