O Okullarda Görev Yapan Öğretmenlere Her Ay Rapor Yazma Görevi Verilecek
Yenilikçi sınıflarda ders işleyecek öğretmenler, her ay sonunda matbu rapor dolduracak. Ekim ayı raporları en geç Kasım'ın ilk haftasında dijital sistemden yüklenecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, çok sayıda okulda "yenilikçi sınıf" uygulamasını hayata geçirdi. Bu sınıflarda tüm öğretmenlerin ders işlemesini sağlayacak bir ders programı hazırlanacak. Böylece yenilikçi sınıfı görmeyen öğretmen ve öğrenci kalmayacak.
Öğretmenlere altı oturumluk eğitim şartı
Bakanlık, yenilikçi sınıflarda derse girecek öğretmenlerden mesleki eğitim programını tamamlamalarını bekliyor. Eğitim, dördü uzaktan, ikisi yüz yüze olmak üzere toplam altı oturumdan oluşuyor.
Eğitimi bitiren öğretmen sınıfı kullanmak zorunda
Eğitimleri tamamlayan öğretmenler, okullarındaki yenilikçi sınıfı kullanmakla yükümlü olacak. Sınıfta işlenen dersler, öğretmenlerin ay sonunda dolduracağı raporla kayıt altına alınacak.
Aylık matbu rapor dönemi başlıyor
Öğretmenler, her ay sonunda yenilikçi sınıfta işledikleri derslere ilişkin milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan matbu raporu dolduracak.
İlk rapor için son tarih Kasım'ın ilk haftası
Uygulamanın ilk raporu olan Ekim ayı raporları, en geç Kasım ayının ilk haftasında dijital sistem üzerinden yüklenecek. Sonraki aylarda da aynı usulle rapor teslimi sürecek.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.