1. Haberler
  2. MEB Personel
  3. Öğrencilerin birinci dönem notları sınıfta kalmalarına sebep olacak mı?

Öğrencilerin birinci dönem notları sınıfta kalmalarına sebep olacak mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birinci dönem notlarının öğrencilerin başarısındaki etkisi nedir?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında öğrenim görmekte olan ortaokul ve lise öğrencileri 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona ererken 30 Aralık ve 10 Ocak tarihleri arasında ortak sınavlara girmektedirler.

Söz konusu öğrencilerin girmiş oldukları ortak sınavlar öğrencilerin birinci dönem ders notlarını belirleyecektir. Öğrencilerin 2 dönem girecekleri sınavlar neticesinde alacakları sınav not ortalamaları ile ilk dönem almış oldukları not ortalamalarına göre dönem sonu notları oluşacaktır.

meb-kayit-sistemi.jpgOluşacak olan dönem sonu notlarına göre söz konusu öğrencilerin 50’nin altında kalan not ortalamaları başarısız olarak değerlendirilecektir. Dönem sonu not ortalaması için Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinin not ortalamasının ise en az 70 olması gerekmektedir. Bahsi geçen öğrenciler ilgili şartı sağlamamaları halinde söz konusu derslerden başarısız durumda sayılacaklardır.

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz.
Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com internet sitesi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 7 Ocak 2025, 20:41

    Bence Türkçe en az 60 olsa çünkü o notu alamayanlarda var.

  2. 6 Ocak 2025, 07:13

    Sınıfta kalma kaldırılmalı. Not, bir sopa gibi kullanılmamalı. Bunun yerine her öğrencinin öğrenim şekli ve hızı tespit edilip eğitim-öğretim süreci yeniden planlanmalı. Bu yolla farklı öğrenme seviyelerindeki tüm öğrenciler, aynı sınıfta, hedef kazanımı veya bilgiyi en iyi şekilde öğreneceklerdir.

  3. 5 Ocak 2025, 19:19

    İğrenç gerçekten şu adamı kaldırın cidden psikolojimizi oynadı cidden

  4. 5 Ocak 2025, 11:37

    Geçme notu nasıl bu kadar muğlak olur anlamıyorum. Eğer 70 ise bununla ilgili sene başından beri resmi bir yazı gelmedi, son dakikada bir yazı ile 70 yapmak da asıl olmayacak. Tüm yazılılar bitmişken olmaz artık. Bir çalışma yapılacaksa eğitim öğretim başlamadan karara bağlanır resmi yazı ile tebliğ edilir bunun dışında bir yöntem mağduriyet yaratir

  5. 4 Ocak 2025, 20:28

    Emin misiniz bu sen edebiyat geçme notu 50 olmasın

Bizi Takip Edin