Öğretmenlerin Beklediği "İl Emri" Kararı Netleşti: Bakan Tekin’den 2026 Yer Değiştirme Açıklaması
Yayınlanma:
Öğretmenlerin Beklediği "İl Emri" Kararı Netleşti: Bakan Tekin’den 2026 Yer Değiştirme Açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon canlı yayınında eğitim gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak öğretmenlerin merakla beklediği iller arası yer değiştirme süreçlerine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.
Bakan Yusuf Tekin Açıkladı
Bakan Tekin’in açıklamasıyla birlikte bu dönem "il emri" uygulamasının hayata geçirilmeyeceği kesinleşti. Yapılan değerlendirmelerde; il emri uygulamasının öğretmenlerin iller arasındaki dağılımında, norm kadro planlamasında ve personel dengesinde bazı dengesizliklere yol açabildiği ifade edildi.
Alınan karar doğrultusunda, ataması gerçekleşen ancak tercih ettiği ilçelerde boş kontenjan bulunmadığı için yerleşemeyen öğretmenlerin il genelindeki başka kurumlara resen atanması uygulaması bu yıl yapılmayacak. Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme işlemlerinin, mevcut kontenjan ile norm kadro planlaması esas alınarak yürütülmesi bekleniyor.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.