Öğretmenlerin Gözü Bakanlıkta: 2. İl Dışı Yer Değiştirme Talebi Yenilendi

Öğretmenlerin Gözü Bakanlıkta: 2. İl Dışı Yer Değiştirme Talebi Yenilendi

Öğretmenlerin Gözü Bakanlıkta: 2. İl Dışı Yer Değiştirme Talebi Yenilendi

Eğitim Gücü Sen, 2026 yılı yaz dönemi iller arası isteğe bağlı yer değiştirme sürecinde ataması gerçekleşmeyen öğretmenler için "2. İl Dışı Yer Değiştirme" takviminin ilan edilmesi talebini ikinci kez Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürlüğüne iletti. Daha önce de aynı konuda Bakanlığa resmi başvuruda bulunan sendika, aradan geçen sürede herhangi bir takvimin açıklanmaması ve öğretmenlerin beklentilerinin devam etmesi üzerine konuyu yeniden gündeme taşıdı.

Sendika tarafından yapılan açıklamada;

Öğretmenlerin aile bütünlüğünün korunması, çalışma motivasyonlarının artırılması ve yer değiştirme taleplerinin karşılanmasının, eğitim-öğretim hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesi açısından önem taşıdığı vurgulandı.

Her yıl gerçekleştirilen iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerinde kontenjan yetersizliği ve norm kadro sınırlamaları nedeniyle çok sayıda öğretmenin tayin talebinin karşılanamadığı belirtilen başvuruda, MEB tarafından geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında uygulanan ikinci il dışı yer değiştirme sürecinin bu mağduriyetlerin giderilmesine katkı sağladığı ifade edildi.

Yenilenen başvuruda;

Geçen yılki uygulamanın bu yıl da hayata geçirilmesinin öğretmenlerin beklentisi olduğu aktarılarak, ataması gerçekleşmeyen öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi, boş kalan norm kadroların değerlendirilmesi ve aile birliğinin korunabilmesi amacıyla 2026 yılı yaz dönemi içerisinde ikinci bir takvimin bir an önce açıklanması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.