Okullara Pardus Talimatı, Geçmeyen Okullar İçin İnceleme Başlatılacak

Okullara Pardus Talimatı, Geçmeyen Okullar İçin İnceleme Başlatılacak

Okullara daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla gönderilen yazı gereği akıllı tahtalara milli işletim sistemimiz Pardus'a geçilmesi talimatı iletilmişti. Ancak bu talimata uymayan okullara yönelik denetimler yolda.

Milli teknoloji hamlesi kapsamında Türkiye'nin yürüttüğü projelerin en eskilerinden bir tanesi hiç şüphesiz Pardus işletim sistemidir. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan resmi talimat gereği okullardaki akıllı tahtaların Pardus işletim sistemine geçmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen talimatlarda ifade edildiği üzere akıllık tahtaların işletim sistemlerini Windows'tan Pardus'a geçirmeyen okullar ile ilgili çalışma yapılacak. E-tap kayıt sistemine geçildiğinde sisteme kaydedilmemiş olan tahtaların bulunduğu okullara gerekli uyarılar yapılmıştı.

Ancak buna rağmen ilgili iş ve işlemleri tamamlamayan okullara "verilen görevi kasten yerine getirmemek" davranışından soruşturma açılabilecek. Bu kapsamda özellikle bünyesinde Yeğitek Okul Sorumlusu olan öğretmenler birinci öncelikli sorumlu personel konumundadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.