Okullarda Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak! Yeni Dönemin Yol Haritası Belli Oldu

Okullarda Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak! Yeni Dönemin Yol Haritası Belli Oldu

Okullarda Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak! Yeni Dönemin Yol Haritası Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT canlı yayınında yaptığı açıklamalarda okulların güvenliğini kökten değiştirecek stratejik bir adımı kamuoyuyla paylaştı. Son dönemde İstanbul, Kahramanmaraş ve Siverek’teki okullarda yaşanan üzücü olaylara değinen Tekin, bu olaylara karışanların en ağır cezaları alacağını vurgulayarak İçişleri Bakanlığı ile koordineli yeni bir eylem planı hazırladıklarını duyurdu.

Riskli Okullara Doğrudan Polis Koruması

İçişleri Bakanlığı ile yapılan komisyon toplantılarının ardından güvenlik tedbirlerinin önümüzdeki yıl daha da sıkılaştırılacağını belirten Bakan Tekin, mevcut önlemleri ve yeni planlamayı şu sözlerle aktardı:

“Güvenlik açısından risk taşıyan okullarda doğrudan silahlı polis memurunun bulunması, bazı okullarda belirli aralıklarla polis araçlarının devriye gezmesi gibi tedbirlerimiz vardı. Bu yıl yeniden o toplantıları yaptık. Önümüzdeki yıl itibarıyla bu tedbirleri daha da sıkılaştıracak adımlar attık.”

Emniyet, Okulları Anlık İzleyecek

Yeni dönemin en büyük yeniliği ise dijital güvenlik alanında olacak. Okullarda bulunan mevcut kamera sistemleri, emniyet güçlerinin sokakları, meydanları ve kritik noktaları 2007 yılından bu yana anlık olarak takip ettiği Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne (KGYS) entegre edilecek.

Her okulun mimari yapısına göre özel bir güvenlik konsepti belirleneceğini ifade eden Tekin, projenin detaylarını şöyle özetledi:

“Okullarımızdaki kamera sistemini KGYS sistemine entegre ediyoruz. Emniyet birimleri kameralar üzerinden izleyebilecek durumlara gelecekler. Bizim okullarımızın bir kısmı duvarları yüksek, bir kısmı değil. Her okulun şahsına münhasır güvenlik sistemi olacak. Emniyet ile birlikte yürüttüğümüz oyun sitelerindeki davranışlara yönelik bir rehberlik desteği mekanizması da oluşturulacak.”

Bu hamle sayesinde okul çevreleri ve bahçeleri, tıpkı şehirlerin ana arterleri gibi emniyet birimleri tarafından anlık ve kesintisiz olarak kontrol altında tutulabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.