Onlarca Kilometre Uzaklıkta Düzenlenen Yönetici Yetiştirme Programına Katılan Öğretmenler Mağdur
MEB’in yönetici yetiştirme programı öğretmenleri mağdur etti. Yaz sıcağında her gün kilometrelerce yol katetmek zorunda kalan öğretmenlere harcırah da ödenmiyor. Mağduriyet için düzenleme bekleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kadrolarında görev yaparken yöneticilik görevinden istifa eden ve yeniden atama sürecine başvuran öğretmenler, il merkezlerinde düzenlenen zorunlu eğitim programı nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşıyor. 1 Eylül itibarıyla başlayan ve 11 Eylül’e kadar devam edeceği açıklanan program, zorlu fiziksel ve maddi koşullarıyla tepki topluyor.
Hava sıcaklıklarının 30 dereceyi aştığı bu günlerde öğretmenler, günde 8 saat süren yoğun bir eğitim maratonuna tabi tutuluyor. Özellikle ilçe merkezleri ve köy okullarından il merkezindeki eğitim salonlarına ulaşmak zorunda kalan katılımcılar, her gün yüzlerce kilometre yol katediyor.
Maddi Yük ve Ulaşım Çilesi Derinleşiyor
Programın getirdiği fiziki yorgunluğun yanı sıra ekonomik yük de öğretmenlerin omuzlarına bindi. İl merkezlerine ulaşım ve barınma ihtiyaçlarını kendi imkânlarıyla karşılamaya çalışan öğretmenlere, söz konusu eğitimler için herhangi bir yolluk veya harcırah ödemesi yapılmıyor.
Yaz sıcağında uzun yolculuklar yapmak zorunda kalan ve her gün yüksek ulaşım giderleriyle karşı karşıya kalan öğretmenler, yaşanan bu durumun hem motivasyonlarını hem de yaşam kalitelerini olumsuz etkilediğini belirtiyor. Hem maddi hem de fiziki anlamda mağdur edildiklerini vurgulayan katılımcılar, yetkililerden çalışma şartlarının ve eğitim takviminin insani koşullar göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmesini talep ediyor.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.