Yeniden Müdür ve Müdür Yardımcısı Atamalarında O Branşlar Herkesten Kolay Müdür Olarak Atanacak

Yeniden Müdür ve Müdür Yardımcısı Atamalarında O Branşlar Herkesten Kolay Müdür Olarak Atanacak

MEB yeniden yönetici atamalarında tercih ekranı MEBBİS’te açıldı. En çok kontenjan ayrılan sınıf öğretmenliği branşı ön plana çıkarken, tercihler 21 Eylül’de son bulacak. Sonuçlar 25 Eylül'de ilan edilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki eğitim kurumlarına yeniden yönetici görevlendirme sürecinde en kritik viraj dönüldü. Daha önce okul müdürü veya müdür yardımcısı olarak görev yapıp bu sorumluluklarından ayrılan öğretmenler için tercih ekranı MEBBİS üzerinden erişime açıldı. Eğitim ve değerlendirme safhalarını başarıyla tamamlayan adaylar, 21 Eylül Pazartesi gününe kadar kurum tercihlerini yapabilecek.

Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Kontenjanlarda Öne Çıkıyor

Yeniden atama sürecinde kontenjan açısından en şanslı grup sınıf öğretmenleri olacak. İlkokulların yönetim kademelerinde öncelikli olarak değerlendirilen sınıf öğretmenleri, öğrenci sayısı yüksek olan ve ilkokul-ortaokul bir arada eğitim veren kurumlarda da müdürlük koltuğuna oturma şansı yakalayacak.

Bununla birlikte, okul öncesi öğretmenleri tarafından tercih edilmeyen boş kontenjanlara da sınıf öğretmenlerinin atanabilmesi, bu branştaki yönetici adaylarının tercih yelpazesini genişletiyor.

Atama Sürecinde Takvim Nasıl İşleyecek?

Elektronik ortamda alınan tercihlerin geçerlilik kazanabilmesi için sırasıyla okul, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinin onayından geçmesi gerekiyor. Süreç şu takvim doğrultusunda tamamlanacak:

  • Tercih Başvuruları: 17 – 21 Eylül 2026

  • Elektronik Onay İşlemleri (Okul/İlçe/İl): 17 – 22 Eylül 2026

  • Atama Sonuçlarının İlanı: 25 Eylül 2026

  • Yeni Göreve Başlama: 28 Eylül 2026

MEBBİS üzerinden tercihlerini kaydedip onay süreçlerini tamamlayan yöneticilerin atama sonuçları 25 Eylül'de duyurulacak. Görevlendirmesi kesinleşen eğitim yöneticileri, 28 Eylül Pazartesi günü itibarıyla yeni kurumlarında mesaiye başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.