Okul Yöneticilerine Yeni Hak, Mahkeme Yolu Açıldı

Okul Yöneticilerine Yeni Hak, Mahkeme Yolu Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan okul yöneticilerinin norm fazlası olmaları durumunda maruz kalacakları resen atamalardan kurtulmaları için mahkeme yolu açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı son yaptığı düzenleme ile norm fazlası okul yöneticilerinin (çoğunlukla müdür yardımcılarının) en yakın tarihte düzenlenecek olan yeniden yönetici görevlendirmeleri kapsamında yer değişikliğine tabi tutulacağını açıklamıştı.

Dört yıllığına görevlendirilen okul yöneticileri bu düzenleme ile dört yıllık görev süresi dolmadan yeniden yönetici görevlendirme sürecine dahil edilecek.

Ancak Mersin 1. İdare mahkemesi tarafından verilen karara göre norm fazlası durumundaki okul yöneticileri dört yıllık görev süresi dolmadan yer değişikliğine tabi tutulamaz.

Bu durumda norm fazlası durumundaki okul yöneticileri idare mahkemelerine dava açarak ilgili yer değişikliği sürecinden dört yıllık görev süresi dolana kadar muaf olacak.

Ayrıca bu süreçte tercih yapmayan okul yöneticilerinin norm fazlası öğretmen atamalarına tabi tutulacağı ve bu davalar sayesinde bu uygulamadan da kurtulacakları bilinmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.