Ek Ders Ücretleri Hesaplanıyor: İşte Branş Branş Yeni Ek Ders Ücretleri!
2026-2027 eğitim dönemi ek ders ücretleri belli oldu. En yüksek ödemeyi özel eğitim öğretmenleri alırken, Eylül ayı ek ders ve seminer ödemeleri Ekim ayının ilk haftası hesaplara yatırılacak.
2026-2027 eğitim-öğretim yılının 14 Eylül Pazartesi günü başlamasıyla birlikte öğretmenlerin gözü kulağı ek ders ödemelerine çevrildi. Eğitimciler, Ocak ayında yapılacak yeni zam dönemine kadar Temmuz zammıyla belirlenen güncel tarifeler üzerinden ödemelerini almaya devam edecek. Memur maaş katsayısındaki artışla birlikte standart bir ders saatinin taban karşılığı 193 TL'den 220 TL düzeyine yükseldi.
Saatlik Kazançta Görev ve Akademik Unvan Etkisi
Girilmiş olan dersin türü ve öğretmenin akademik derecesi, saat başına alınacak tutarı doğrudan belirliyor:
Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK): %100 zamlı tarife uygulanarak saatlik 440 TL ödeniyor.
Artırımlı Sınıf Uygulamaları: Özel eğitim gibi derslerde birim ödeme %25 artışla 275 TL seviyesine çıktı.
Doktora Dereceli Öğretmenler: Ders başına %20 ilaveyle 264 TL kazanıyor.
Yüksek Lisanslı Öğretmenler: %7 fark eklenerek saatlik ücret 235 TL olarak hesaplanıyor.
En Yüksek Ek Ders Geliri Özel Eğitim Branşında
Hesaplamalara göre ay sonunda en yüksek ek ders ücretini özel eğitim sınıflarında derse giren öğretmenler alacak. Özel eğitim branşında da özellikle hafif otizm sınıflarında görev yapan öğretmenler zirvede yer alıyor.
Haftalık ders saati yoğunluğu ve idari sorumluluklara göre ay sonunda hesaplara yatacak tahmini toplam tutarlar şöyle:
Hafif Otizm Sınıfı Özel Eğitim Öğretmeni: 27.500 TL
Okul Müdürü: 21.900 TL
Genel Özel Eğitim Öğretmeni: 21.900 TL
Branş Öğretmeni (Haftalık 30 Saat): 20.240 TL
Müdür Yardımcısı: 19.360 TL
Okul Öncesi Öğretmeni: 18.480 TL
Sınıf Öğretmeni: 17.600 TL
Branş Öğretmeni (Haftalık 21 Saat): 11.440 TL
Branş Öğretmeni (Haftalık Zorunlu 15 Saat): 5.280 TL
Ödemeler Ekim Ayının İlk Haftasında Banka Hesaplarında
Ek ders hesaplama iş ve işlemleri ile ilgili süreç 30 Eylül tarihine kadar Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KBS) üzerinden yapılacak veri girişleriyle tamamlanacak. Tahakkuk eden ödemeler ise Ekim ayının ilk haftası içinde öğretmenlerin banka hesaplarına aktarılacak.
Eylül ayında okulların açıldığı tarihten itibaren öğretmenlere üç hafta üzerinden ek ders ödemesi yapılacak. Eylül ayının son haftasına denk gelen üç günün ek dersi ise Ekim ayı ödemelerine dahil edilecek. Ayrıca Eylül ayı ödemelerine, dönem başında gerçekleştirilen mesleki çalışmalar kapsamındaki 15 saatlik seminer ek ders ücreti de yansıtılacak.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.