Yeni Yönetmeliğe Göre Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi Nasıl Olacak?

Yeni Yönetmeliğe Göre Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi  Nasıl Olacak?
Yeni Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 17 Nisan 2015 Resmi Gazetede Yayınlandı
 Yeni Yönetmeliğe Göre Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi  Nasıl Olacak? İşte o şartlar:

Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi

Atanacaklarda aranacak şartlar

MADDE 27 – (1) Fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri öğretmenliklerine atanacaklarda;

a) Başvuru tarihi itibarıyla görev yapılan alanın, atanmak istenilen alana uygun olması,

b) Başvurunun son günü itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dâhil en az üç yıl öğretmenlik yapılmış olması,

şartları aranır.

Duyuru ve başvuru

MADDE 28 – (1) İhtiyaç halinde fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri öğretmenliklerine atama yapılmak üzere valiliklerce, il genelinde her adayın bilgi sahibi olmasını sağlayacak şekilde başvuru tarihinden en az on gün önce duyuru yapılır. Duyuruda; atama yapılacak eğitim kurumlarının adları, alanlar itibarıyla boş bulunan norm kadro sayıları, başvuruda bulunacaklarda aranacak şartlar ve diğer hususlar belirtilir.

(2) Birinci fıkrada sayılan eğitim kurumlarına atanmak isteyen öğretmenler, kadrolarının bulunduğu ildeki eğitim kurumlarına atanmak üzere başvuruda bulunabilir.

Fen liseleri ile sosyal bilimler liselerine atama

MADDE 29 – (1) Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerine atanmak üzere başvuruda bulunan öğretmenler tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre valiliklerce atanır.

(2) Adayların hizmet puanlarının eşitliği halinde, öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olan adayın ataması yapılır. Eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday kura ile belirlenir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.