Ünlü Ekonomist’ten, “Piyasalar karışacak” açıklaması geldi! O tarihte her şey değişecek!

Ünlü Ekonomist’ten, “Piyasalar karışacak” açıklaması geldi! O tarihte her şey değişecek!

Yapmış olduğu açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken, Ekonomist Selçuk Geçer’ten Kripto para piyasalarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalar geldi. Özellikle Bitcoin ve altcoin’lerin değerlendirmesini yapan ünlü Ekonomistin açıklamaları haberimizde..

Kripto paraların fiyatını etkileyen faktörler neler?

Bitcoin ve altcoin’ler üzerinde yaşanan son gelişmeler ile ilgili bilgileri aktaran Ekonomist Selçuk Geçer, Bitcoin ve altcoin’lerin yatırımcılar için çeşitlilik ve potansiyel getiri fırsatları sunduğuna dikkat çekti.

Son zamanlarda Bitcoin fiyatındaki değişkenlik, özellikle çeşitli makroekonomik faktörlerin ve merkez bankalarının politikalarının etkisi altında şekillenirken, Altcoin’ler genel olarak bakıldığında Bitcoin’in gösterdiği performansa göre, paralel olarak hareket etmekte. Altcoin’ler duruma göre, ise bazı özgün teknolojik gelişmeler ve iş birlikleri sayesinde bağımsız ralliler de yapabilmekte. ”Peki, Kripto paraların fiyatını etkileyen faktörler neler?” diyorsanız eğer, bu durumu şu şekilde açıklayabiliriz

Kripto para birimlerinin fiyatlandırılmasında en etkili husus, global ekonomik koşulları olarak dikkatleri çekmekte, teknolojik yenilikler, yasal düzenlemeler ve piyasa spekülasyonları yer almakta. Amerika Birleşik Devletleri’nde Federal Rezerv’in faiz oranları ve enflasyonla ilgili açıklamalarıyla birlikte, tüm finansal piyasalarda olduğu gibi, kripto para piyasaları üzerinde de etkili bir rol oynamakta.

Geçer, Bitcoin’de Halving’e dikkat çekti!

Gecer yapmış olduğu açıklamasında “Bitcoin’de “halving” olarak bilinen, blok ödüllerinin yarıya indirilmesi, Bitcoin’in arzını azaltır ve teorik olarak fiyat üzerinde yükseltici bir baskı oluşturabilir.” Diyerek, “Son halving olayı sonrasında ise piyasalarda yaşanan yükselişler, bu teorinin çeşitli zaman dilimlerinde işlediğine gösteriyor” Dedi

Halving’in etkilerinin her zaman hemen hissedilmeyebileceğine dikkat çeken uzman isim, bu durumun piyasa dinamikleri ile entegre bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sonuç olarak, kripto para piyasaları için genel bir beklenti içerisinde olduğunun altını çizen uzman isim, asıl önemli olan hususun, “yatırımcıların dikkatli bir şekilde piyasa analizi yaparak risk yönetimini etkin bir şekilde gözden geçirmeleri” dedi. Özellikle de yüksek hareketliliğe sahip bu piyasalarda, yatırım kararı almadan önce, daha kapsamlı araştırma yaparak, bilinçli olunması gerektiğini dile getirdi.

Haber kanalımızda yer verilen bilgiler, uzman isim tarafından yapılan olası tahminlerdir. Bu neden dolayı kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.