"Mülakat" Sadece Atama Bekleyen Öğretmenlerin Sorunu Olmamalıdır!

"Mülakat" Sadece Atama Bekleyen Öğretmenlerin Sorunu Olmamalıdır!

Kamuya işe alımlarda mülakatın kaldırılmasıyla ilgili toplumun her ferdi tepkisini ortaya koymalıdır.

2023 Genel Seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." sözünü vermişti. Mülakatlar kaldırılmadı. Kamu Kurum ve Kuruluşları yaptığı personel alımlarında mülakatı uygulamaya devam ediyor. Mülakat Sağlık Bakanlığı personel alımı, Merkez Atamalar ve bazı Bakanlıklarda personel alımlarının dışında pek çok Bakanlık bünyesinde uygulanmaya devam ediyor.

Mülakata En Büyük Tepki Atama Bekleyen Öğretmenlerden Geldi

Mülakatın kaldırılmasına yönelik mücadele eden grupların başında atama bekleyen öğretmenler geliyor. 2024 Yılında öğretmen ataması henüz yapılmadı. Öğretmenler seslerini duyurabilmek için mücadele ediyor. Verilen sözlerin tutulması adına toplumun her kesiminden destek bekliyorlar.

"Mülakat" Sadece Atama Bekleyen Öğretmenlerin Sorunu Olmamalı!

Mülakatlar toplum vicdanını zedelemektedir. Yazılı sınavlarda başarı gösteren adaylar mülakatlarda başarısız sayılarak elenmektedir. Mülakatlarda liyakat yerine ayrımcılık ve torpil gözetilebilmektedir. Ayrıca mülakatlar işe alım sürecini uzatmakta ve ekstra maliyet getirmektedir. Toplumun büyük çoğunluğunun nezdinde kabul görmeyen mülakatın kaldırılması yönünde mücadele yükü sadece öğretmenlerin omuzlarına bırakılmamalıdır.

Başta milletin temsilcisi milletvekilleri olmak üzere siyasi partiler, sendikalar, akademisyenler, gazeteciler, sanatçılar ve toplumun her kesiminden vatandaş konu hakkında net tavrını ortaya koymalıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum