Şok İddia: Okul Müdürleri Seçmeli Derslerle Öğretmenleri Norm Fazlası Yapıyor

Şok İddia: Okul Müdürleri Seçmeli Derslerle Öğretmenleri Norm Fazlası Yapıyor
Şok İddia: Okul Müdürleri Seçmeli Derslerle Öğretmenleri Norm Fazlası Yapıyor. Detaylar Haberimizde...

Okul müdürlerinin, seçmeli dersleri belirlerken yaptıkları planlamalar nedeniyle birçok öğretmenin norm fazlası durumuna düştüğü iddia edildi. Bu durum, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı sonrası büyük tartışma yaratırken, eğitim sendikaları öğretmenlere hukuki destek sağlayacaklarını açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar...

Öğretmenlerin Norm Fazlası Sorunu Gündemde

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda görevli öğretmenler, son dönemde yaşadıkları norm fazlası sorunuyla gündeme geldi. Bu durum, yalnızca eğitim camiasında değil, ulusal medyada da geniş yankı buldu.

Öğretmen sendikaları, üyelerine hukuki destek vereceklerini açıklarken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise alınan kararların geri çekilmeyeceğini belirtti. Bakanlık, bu uygulamayla öğretmen istihdamını daha dengeli hale getirmeyi amaçladıklarını savunuyor.

Özellikle düzenli bir aile hayatı olan ve çocuklarının eğitimi gibi nedenlerle şehir değiştirmesi zor olan öğretmenler, bu kararın ciddi mağduriyetlere yol açtığını ifade ediyor.

Norm Belirleme Sürecine Yeni Düzenleme Çağrısı

Uzmanlar, öğretmenlerin yaşadığı mağduriyeti sonlandırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) harekete geçmeye çağırıyor. Önerilen çözümlere göre, seçmeli dersler ve norm kadro hesaplamaları için yeni tedbirler alınmalı.

Bu kapsamda, norm belirleme işlemlerinin sadece okul müdürlerinin inisiyatifinde olmaması ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde kurulacak bir komisyon tarafından yürütülmesi teklif ediliyor. Öğretmenler ve eğitim sendikaları, daha adil ve şeffaf bir sistem kurulmasını talep ediyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.