Artık daha fazla çalışmaya gerek kalmadı! Erken emeklilik için toplu prim ödemesi…

Artık daha fazla çalışmaya gerek kalmadı! Erken emeklilik için toplu prim ödemesi…

Erken emeklilik fırsatı için daha fazla çalışmaya gerek yok. Eksik primler toplu ödenecek. Ardından anında emeklilik başvurusu yapılabilecek. İşte erken emeklilik hayali kuranlar için toplu prim ödemesine ilişkin detaylar…

Ülkemizde planlanan sosyal güvenlik sistemi kapsamında emeklilik hayali kuran çalışanlar için erken emekli olmak ciddi bir öneme sahip. 4B, 4C sigorta türleri içinde erken emeklilik planlaması için fırsat bekleyen vatandaşların yasal yaş, sigortalılık süresi ve prim sürelerini doldurmaları bekleniyor.

Buna ek olarak eksik primi bulunan vatandaşlar için toplu ödeme imkânı sayesinde emeklilik kapısı aralandı. Peki, prim eksiği olan vatandaşlar nasıl emekli olacak?

Eksik primi olan da emekli olabilecek!

Emekli olma hayali kuran fakat halen daha eksik primi bulunan vatandaşlar için yeni müjde geldi. Gerekli olan prim gününü borçlanması şartı ile toplu ödeme yapan vatandaşlar emeklilik başvurusunu yapabilecek.

Sigortalı çalışan kişilerin prim ödemelerinin zamanında düzenli yatıp yatmadığını kontrol etmesi ise erken emeklilik fırsatı için oldukça önemli. Emeklilik günü geldiği zaman prim eksiği olmasından dolayı başvuru yapamayan vatandaşlar bu kalan kısımları toplu ödeme ile kapatarak emeklilik şansını yakalayabiliyor.

Prim borçlanması yaparak erken emeklilik fırsatı

Emekli olmak için prim gününü dolduramayan vatandaşlar kalan borçları için borçlanma yolunu tercih etme şansına sahip. Ülkemizde erkek çalışanlar için askerlik borçlanması, kadın çalışanlar içinse doğum borçlanması yöntemi de diğer alternatifler arasında. Bu sayede 1 – 6 yıla kadar emekliliği öne çekme şansı elde etmek mümkün. Prim ödemesi yapılarak daha erken yaşta emeklilik hayatına geçiş yapabilirsiniz.

Doğum borçlanması yoluna bakıldığında erken emeklilik yapmak isteyen kadın çalışanlar çocuk sayısıyla ilişkili olarak en az 720 gün, en fazla 2160 gün prim borçlanma hakkına sahip oluyor. Bu durum içinde en az bir çocuk için 2 yıl erken, 3 çocuk ise 6 yıl erken emekli olma şansınız bulunuyor. Buna bakıldığında çocukların sigortalı çalışmadan önce doğmuş olması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.