Kirada yazlığı olanlar dikkat! 6 kişiye 600 bin lira ceza kesildi! Yazlıklar pahalıya patladı…

Kirada yazlığı olanlar dikkat! 6 kişiye 600 bin lira ceza kesildi! Yazlıklar pahalıya patladı…

Yaz mevsiminin gelmesi ile yazlık beldelerde hareketlilik artmaya başladı. Yaz turizminde en çok tercih edilen bölgelerden birisi de Saros Körfezi Sahil… Burada bulunan yazlık sahiplerini yakından ilgilendiren haber. İşte detaylar…

Yaz mevsimi yaklaşırken, turizm beldeleri de canlanmaya başladı. Sıcak yazda en çok turist akınına uğrayan işlek noktalardan biri de Saros Körfezi sahili oldu. Erikli, Yayla, ve Mecidiye köyü sahillerinde bulunan bazı vatandaşlar kendine ait olan yazlıkları turizm amaçlı kiralama izin belgesi çıkartmadan kiraya verdi. Kontrollerini sürdüren jandarma ekipleri, belgesi olmadan yazlıklarını kiralayan 6 kişiye 600 bin lira para cezası kesti.

Yaz mevsimi geliyor tatil beldelerine göç başlıyor!

Yaklaşan yaz ayları ile birlikte tatil planları kurulmaya devam ediyor. En sık ziyaret edilen tatil beldelerinde yaz tatilini geçirmek isteyen vatandaşlar konaklamak için yazlıkları araştırıyor. Saroz Körfezi sahilinde de durum aynen bu şekilde. Bu alanda yazlığı olanlar turistler için yazlıklarını hazırlıyor.

Saroz Körfezi sahilinde kendisine ait yazlığı turizm amacıyla kiralamak isteyen 6 vatandaş beklemediği bir ceza ile karşılaştı. Turizm amaçlı kiralama belgesi çıkarmadan ev kiralamak pahalıya patladı.

600 bin lira ceza kesildi!

Yaz aylarında vatandaşlar yazlık beldelere akın ediyor. Yaklaşan yaz ayları ile birlikte tatil beldelerinde da canlılık ve hareketlilik de artmaya başladı. Saros Körfezi ise tatil planı yapan herkesin, uğrak noktalarından bir tanesi oluyor. Körfez sahilinde bulunan Erikli, Yayla ve Mecidiye köylerindeki yazlık evler, sahipleri tarafından turizm amaçlı olarak kiraya verildi. Fakat hiç de hesaba katmadıkları bir durumla karşılaştılar.

Jandarma ekipleri, turizm amaçlı yazlık kiralama belgesi olmadan yazlıklarını kiraya verdikleri tespit edilen 6 kişiye, 7464 sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ilişkin kanuna muhalefetten 600 bin lira idari para cezası uyguladı. Yaz mevsimi boyunca bu denetimlerin süreceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum